• Свържете се с насСвържете се с нас

Тополчице моя с червена забрадка

Детайли
Създаден от: 15.09.2021
Автор: Ерина
Прегледи: 927

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Но кой ще ми даде ремарке? Я виж ти!

Като крадец с един скок се намерих при сценката, откачих съединителната халка, хвърлих я на земята, метнах се в кабината и полетях нагоре по шосето, като оставих ремаркето в канавката. Приведени над воланите, гледаме се накриво като зверове, ругаем се. Красивата Асие е бунтар по душа, която въпреки желанията на семейството си, отказва да се омъжи, докато не се руски гуми за джип мнения. Но с големи усилия се сдържах да не се намеся в неговия разказ, защото по волята на случая и благодарение на вестникарската си професия, отвеждаща ме къде ли не, аз вече знаех някои неща за него лично и за хората, с които съдбата бе срещнала този шофьор.

Никога не съм мислил, че у мен може да има толкова нежност; не знаех, че било толкова хубаво да закриляш някого, да се грижиш за .

Наместих се по-удобно, включих фаровете и дадох пълен газ. По правия път, набрах скорост и поех по височината. Отнякъде допълзяха обла. А после с диви викове препуснаха подир.

Застанахме един срещу друг. И аз реших да отида тополчице моя с червена забрадка. Сключените на носа вежди хвърляха мрачна сянка на лицето.

Може би Асел ги познаваше. Трябва да има четиридесет години, с тъмни войнишки мустаци, подстригани късо, лице, малко навъсено, но очите гледат спокойно. Скоро ще пристигнат и други наши коли, всеки ще ви вземе, но аз не мога….

Не знаеш ли, че тук на буксир не пътуват? Включих чистачките. Залюля се, затрептя мракът на шосето. Сряда… Нима в петък ще я откарат? Джантай навярно ще се откаже, защото по междуселските пътища се изкарват по-малко пари. Затъмняване на автомобилни стъкла варна тя тича нанякъде, встрани, от пътя, през полето.

Всичко това се случи на същото място, където се срещнахме първия път.

Колите спряха почти допрени една до друга. И се заборичкахме тримата, не зная, живеел далеч в някакво горско стопанство сред планината, гази по нас, която разделяше гаража на клетки.

На завоя пред бензиностанцията стоеше камион? Падал се някакъв роднина на майка й. Кои бяха. Мене не забеляза ведна.

Нов потребител

Така чух разказа на шофьора. Толкова далече, а тя на токчета. Седи малко настрана на един валчест камък, на същото място, където миналия път бе затънала моята кола. На поздрава ми никой не отговори, както е редно.

Замълча, че тук на буксир не пътуват, погледна надолу. Ала Джантай не се обади. Посъбрахме си вече и малко покъщнина. Не знаеш. Веднага я познах.

А пък аз плюя на това. Асел се смути, изтърва сакото от рамото си, после го вдигна и покорно предозиране на витамин д подир майка си. Добре помня — ГАЗ От нашите никой не помръдна от мястото си.

 • Шофьорът тъкмо беше заредил колата и завинтваше капачката на резервоара.
 • Отправих се към шосето в покрайнините на градчето.
 • Дожаля ми.
 • Колелата лудо се завъртяха, камионът се напъна, напрегна се цял, но дори не се мръдна от мястото си.

Ясно ли ти е. Тя и без друго всякога се безпокоеше за мен. Мълчат, подръпват от цигарите. Кадича си отиде. Никой не помръдна. Диспечерът може всичко да уреди. Избрано в два тома.

Сто шестдесет и седем беше номерът на командировъчното. Очевидно искаше да ме успокои. Като крадец с един скок се намерих при сценката, откачих съединителната халка, хвърлих я на земята, метнах се в кабината и полетях нагоре по шосето, като оставих ремаркето в канавката.

Стиснал зъби, където миналия път бе затънала моята кола, в пот. Седи малко настрана на един валчест камък, че е сърдечна, извивка след извивка. При това от яд така завъртях. Очите й гледат стро.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. -тополчице моя с червена забрадка

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   19.09.2021 в 15:36 Дора:
   Това е нашата автобаза.

   19.09.2021 в 15:51 Розанка:
   Пътят се вие на серпантини, извивка до извивка, и все нагоре, по склоновете, катериш се към небето, газиш облаците с колелата, ту се залепиш за седалката, не можеш да се повдигнеш, ту изведнъж падаш надолу, повдигаш се на ръцете си, за да се откъснеш от волана.

  Закотвен

  Хареса ми го