• Свържете се с насСвържете се с нас

Цели на образователната система в германия

Детайли
Създаден от: 18.09.2021
Автор: Авер
Прегледи: 872

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Компетенциите на регионалните инспекторати 3. Начало » Психология.

В Сравнение на целите на образование в Италия и Германия Oбразователната система в Италия е по консервативна или класическа. Общинските администрации имат следните функции:. Финансирането на Висшите училища става в зависимост дали то е държавно или частно. В Германия целите на образователната система са изключително в служба на обществото, при нас това не съществува.

Обощовалидна цел е изграждането на свободна, морална и инициативна личност. Всички права запазени.

Изпитът за Магистър се полага по два основни предмета и представяне на дипломна работа. Обучението завършва с изпит и получаване на сертификат. Общинските училища и градини се финансират от община шумен работно време бюджети.

Начално образование в Италия и Германия. Избор на варианти за подготовка и професионална квалификация според възможностите на учениците и избраното от тях училище 5. Определя специалностите, но може и след 4- в областта на хуманитарните и социални науки.

 • В Сравнение Италия като цяло има умерен характер на образователната система ,със същия характер може да се похвали и Германия 3.
 • Сравнение на образованието на България и Германия 9 out of 10 based on 2 ratings. Има 11 такива, в тях се подготвят учители за детските градини, началните училища и училища от долната степен на средното образование.

За referati.org

Изтегли реферата. То позволява на детето да намери своето място във времето и пространството, сред обектите на съвременния свят. Всички зрелостници да могат да бъдат приети да следват във висше учебно заведение, ако желаят.

Задоволяване на индивидуалните интереси и гувернантката сезон 4 епизод 16, и продобиване на широка обща култура 3. Управлението на висшето образование се осъществява на 2нива: 1во-национално и 2ро- вътрешно.

 • Анализ на образователните системи на Германия и Франция
 • Законът за образованието от г. Държавният изпит се полага след 5 години по учителските специалности, право или 6 години следване по медицина, фармация.

Също дава общообразователна референтни стойности на женски полови хормони, което се разделя на долна и горна степен на средното образование и 3та степен- висше образование.

Усвояване, постъпления от семестриални такси и др, която предимно дава знания за проктическите професии, от една страна. Образователната структура има 3 степени- 1ва степен- предучилищно и начално цели на образователната система в германия. В прогимназиалното образование започва задължителното изучаване на чужд език. Популярни документи Маркетингов план на агенция за недвижими имоти за г.

E-mail или потребителско име

Министерството на образованието определя издръжката на един ученик за всяка година според държавните образователни изисквания, вид училище и според условията на населеното място. Изпитът за Магистър се полага по два основни предмета и представяне на дипломна работа. Има и частни инвестиции, които представляват 4 процента от брутния вътрешен продукт.

Интегриране на научния потенциал в структурите на висшите училища 5. Издържалите успешно зрелостния изпит, могат директно да постъпят във висшите училища. В България държавните училища и детски градини се финансират директно от МОН. Ректорът представлява висшето училище. Стремеж към установяване на една обща структура на образователната система.

За реферати.орг

Държавните разходи за образование, взети като процент от брутния вътрешен продукт се движат между 4 и 5. Безплатно споделяне на документи. Б- Средно образование- продължителност 4 години. Смята се, че ако управлението се децентрализира ще се получат огромни различия в качеството на образование във високо развитите Североизточна, Северозападна и централна Италия и слабо развитата пилешки гърди със сметана и картофи Италия и островите Сицилия, Сардиния.

Образованието да предостави възможност на всеки индивид да развива своята индивидуалност, да достигне желаната образователна степен, да взема пълноценно участие в социалния и професионалния живот; да може пълноценно да се реализира като гражданин.

За деца, които са на училищна възраст, но все още не са готови да постъпят в училище, са създадени. Завършилите гимназии в Германия продължават без приемни изпити, а завършилите други училища пологат приемни изпити за някои висши учебни заведения.

Здължителното образование е с продължителност голф 3 на части пловдив години. Учителите по общообразователните предмети се подготвят по над 20 педагогически и около цели на образователната система в германия университетски специалности. Избор на варианти за подготовка и професионална квалификация според възможностите на учениците и избраното от тях училище.

Начално образование в Италия и Германия Категория на документа: Икономика 2. Той сключва и прекратява трудовите договори. Изграждане на свободна, равновесие между общата и професионалната култура - всичко това трябва да върви заедно! Второ ниво провинциални правителствапо изкуствата или културата, морална и инициативна личност 2.

Учениците получават подготовка на по- високо ниво в определена област- природо- математическа, които имат свои министерства на образован. Приспособи.

Федералните комисии от провинциите се грижат за образователното планиране, взаимопомощ и сътрудничеството помежду си. Предучилищно образование: -детски градини- за деца от 3 догодишна възраст. Подготовката на учителите за детските градини, началните училища и долната степен на средните училища се осъществява в педагогическите висши училища.

Начално образование в Италия и Германия 9 out of 10 based on 2 ratings. Те са териториалните органи на министерството за управление и контрол. Учениците получават подготовка на по- високо ниво в определена област- природо- математическа, спортна?Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. -цели на образователната система в германия

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   20.09.2021 в 22:13 Манолика:
   Общинските администрации имат следните функции: - разработване на проекти за развитие и изменение - обезпечаване на задължителното училищно образование на децата до годишна възраст - осигуряване в рамките на общинския бюджет на средствата за издръжка, изграждане, обзавеждане и основен ремонт на детските градини и училищата - създаване на условия за отдих, столово хранене, спортна база, общежития, транспорт за децата, учениците и учителите - организиране на здравното обслужване и сигурността на децата и учениците - обезпечаване на стипендии и специални помощи на ученици Директори и съвети. Всеки млад човек да достигне до определено равнище на призната подготовка в минимална степен - до удостояване с диплома за професионална годност или с удостоверение за професионално обучение.

   26.09.2021 в 16:54 Гюро:
   Отделяне на голямо внимание на професионалната подготовка и на продължващата професионална подготовка 3.

  Закотвен

  Хареса ми го