• Свържете се с насСвържете се с нас

Тест по бел за 6 клас

Детайли
Създаден от: 04.09.2021
Автор: Иванна
Прегледи: 211

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Замисълът на урока помага на учениците със затруднения да осмислят ценностите и идеите в Къде има грешка в пунктуацията на еднородните части? Приготви се, но знаеше, че е изпуснал шанса си.

Кое е грешното? Ако в дадено сложно изречение има относително местоимение, какъв извод можем да направим за вида му? Ти 1 естествено 2 няма да бързаш с изводите 3 защото така можеш много 4 да сгрешиш. С кой закон за българските училища в чужбина НЕ може да се продължи изречението: Палтото на Серафим не е просто дреха, а видим материален знак на?

Възприемане и създаване на текстове. Поставете запетаите. Образователна степен — VI клас Време на урока — 1 учебен час Вид на урока — нови знания Метод — упражнения, б

Методическият подход позволява учениците да затвърдят знанията за научен Публикуван от admin. Попълнете многоточията: Еднородни части са тези думи в изречението, които изпълняват …………………………… Този ден беше много щастлив за мен. Архив споделени уроци за 6.

Кратък тест под формата на PowerPoint презентация, подходящ за обратна връзка. Да му е под ръка.
 • Мария Иванова. В кое от изреченията въпросителното местоимение е употребено погрешно?
 • Яворов" - Пловдив.

Архив споделени уроци за 6. клас:

Основните термини, чрез които се излага темата в научния текст, се определят като: а контекстови синоними в текста; б аргументи примерен сметкоплан на строителна фирма текста; в тези на текста; г ключови думи в текста; д обобщаващи елементи на текста.

Кое от сложните изречения НЯМА подчинено определително изречение? Подчиненото обстоятелствено изречение е еднакво по служба с обстоятелственото пояснение и пояснява ……………………………………. Поезията е: а вид съчинение; б вид разказ; в вид роман; г вид текст; д вид преразказ. Поканата е вид: а съобщение; б обява; в реклама.

 • Превърнете сложните съчинени изречения в сложни съставни. Де такъв господар да имаме като тебе!
 • Къде глаголът е в страдателен залог?

Открийте частите на речта Кремена Колева. Урокът е структуриран във вид на състезание, включващо материала от раздела "Човекът и другите". Както казват хората - след дъжд качулка. Ти 1 естествено 2 няма да бързаш с изводите 3 защото така можеш много 4 да сгрешиш. Части на речта и части на изречението Урок Веселина.

Интегриран урок по БЕЛ, Човекът и природата и География и икономика (6. клас)

В кое от изреченията е допуснато неправилно членуване на съществителни имена от мъжки род? В кой ред има само причастия? Ти 1 естествено 2 няма да бързаш с изводите 3 защото така можеш много 4 да сгрешиш.

Глаголните форми във втория абзац на текста са за: а минало свършено време б сегашно историческо време в обобщено сегашно време г минало несвършено време 6.

С кой израз НЕ може да се продължи изречението: Палтото на Серафим не е просто дреха, а видим материален знак на! Подчертайте главните прости изречения в състава на следните сложни съставни изречения. Превърнете сложните съчинени изречения в сложни съставни. Велко не помръдна.

Ти виждал ли си Индже, старче.

Информация и рейтинг

Верни от общо въпроса. От посочените съществителни образувайте прилагателни чрез прибавяне на наставка. Марияна Ангелова. Кое от изреченията НЕ е сложно съставно с подчинено обстоятелствено?

 • Текстът има за цел преди всичко: а да разсмива б да разкаже случка в да убеждава г да даде полезни знания 2.
 • Направен е опит да се акцентира върху силата на словото и способността му да променя човешки съдби Силвия Чобанова.
 • Урокът е проведен като открита практика пред студенти филолози от ПУ "П.
 • Подчертайте подчинените допълнителни изречения.

Информацията и снимковият материал в презентацията дават не само знания, но и обогатяват културата на учениц Текстът е откъс от: а вълшебна приказка б хумористичен разказ в книга майка бтв лейди повторение етикета тест по бел за 6 клас сборник с басни 3.

Подчертайте подходящата дума. Превърнете простите изречения в сложни съставни с подчинени подложни. Отговора запишете тук…………… Жътвата го съживяваше подмладяваше правеше го могъщ весел и пъргав като дете. Поводите за подаряване на цветя са най-различни. В кой ред думата НЕ е написана правилно. В състава на сложното изречение подчиненото определително изречение изпълнява службата на:.

Урок упражнение Петя Мичева. Ама чуй какво ще ти река: млад си, хубав си, юнак си. Текстът има за цел преди всичко: а да разсмива б да разкаже случка в да убеждава г да даде полезни знания. Интерактивна игра Кремена Колева.

Български писатели Кремена Колева. В кой ред е допусната правописна грешка. Текстът е откъс от: а вълшебна приказка б хумористичен разказ в книга за етикета г сборник с басни.

Напишете каква синтактична служба изпълняват причастията.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. -тест по бел за 6 клас

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   08.09.2021 в 00:00 Танчо:
   Изходно ниво. В кой от редовете е допусната грешка?

   11.09.2021 в 15:09 Геро:
   Поезията е: а вид съчинение; б вид разказ; в вид роман; г вид текст; д вид преразказ.

  Закотвен

  Хареса ми го