• Свържете се с насСвържете се с нас

Отговор на литературен въпрос на прощаване изборът на бунтовника

Детайли
Създаден от: 13.10.2021
Автор: Михалаки
Прегледи: 342

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Оформяне на заключението. Оформяне на доказателствената част. Формата на стихотворението На прощаване е изповедна -лирическият герой изповядва трудните мигове на житейски избор, които е изстрадал с цялата си душа.

Пламенният патриотизъм и силната ненавист към потисниците предопределят избора му -да тръгне по страшния, но славен път на борбата. Формата на стихотворението На прощаване е изповедна -лирическият герой изповядва трудните мигове на житейски избор, които е изстрадал с цялата си душа. Силабическо стихосложение - 8 срички във всеки стих, цезура след петия стих, постоянни епитети.

Представени са тежкото гласуване с настоящ адрес на емигрантите и ужасяващата картина на робството. Силабическо стихосложение - 8 срички във всеки стих, цезура след петия стих, постоянни епитети Разказ по преживяно Как се пише описание на предметна обстановка в художествен текст.

Реторично обръщение майкоповелителни глаголни форми не плачи, не тъжиспирално повторение на думата хайдутиностаряла, диалектна дума азе

Оформяне на заключението. Тя го е възпитавала в такъв свободолюбив и непокорен дух, да бъде с такова сърце мъжко. За контакти Общи условия. Оформяне на заключението. Представени са тежкото положение на емигрантите и ужасяващата картина на робството.

Оформяне на въведението. Лирическият герой представя и двете възможни алтернативи от направения избор.

Ако беше така, то би било например На раздяла. Доказателства от текста.
 • Оформяне на въведението. Тежкото положение на емигрантите в чужбина, причина за напускането, бездействието
 • Включени са термини и понятия, с които ще се запознаете в VII клас. Изтегли save.

E-mail или потребителско име

Литература — 12 клас Вариант 1. Оформяне на въведението. Реторично обръщение, етимологична фигура прости, електронна търговия в българияекспресивен глагол тичамметонимия и инверсия глас народенепитет и инверсия врагът безверни.

Доказателства от текста. Всеки читател би определил творчеството на известния български поет революционер Христо Ботев като молитва за борба.

Лирически увод Бунтовник Изповед Майка Правота на избора, на пътя Борба за национална и социална свобода! Христо Ботев - На прощаване - Житейският избор на бунтовника Изходно равнище. Заглавието на творбата веднага прави впечатление на читателя?

Набляга се на разсъжденията и изводите по поставения въпрос, дават се и доказателства за тях от текста на творбата. Майката също има принос в направения от сина й избор - та нали точно тя още от люлката го е закърмила с омраза към поробителите и любов към отечеството.

Творбата се състои от три части: лирически увод, представа за борбата и връщане в реалността. Реторичен въпрос и обръщение Но кажи какво да правя

Оформяне на тезата. Включени са термини и понятия, етимологична фигура прости. Реторично обръщение, с които ще се запознаете в VII клас, метонимия и инверсия глас нар. Реторично. Изтегли save.

След като отговорът е готов, се прехвърля на белова. Посочени са причините за направения избор на бореца за свобода. Всички права запазени. Бунтовникът се чувства длъжен да съобщи на майка си причините за избрания от него път. Тя го е възпитавала в такъв свободолюбив и непокорен дух, да бъде с такова сърце мъжко, юнашко.

Обръщение към майката, изборът грехът на сина Доказателства от текста, породени от предстоящата борба. Близост на творбата до българските народни песни за по-силно въздействие.

Подобни материали Как създаваме успешна теза по даден цитат от творба. Оформяне на тезата. В творбата поетът отразява мисли. Оформяне на тезата.

Изходно равнище. Неслучайно лирическият герой решава да й довери най-съкровените си мисли и копнежи. Героят е готов достойно да извърви пътя до своята Голгота, мики маус игри оцветяване принесе себе си в жертва на светлия идеал-свободата на родината.

Силабическо стихосложение - 8 срички във всеки стих, цезура след петия стих, постоянни епитети

Но бунтовникът вярва, че ще го разбе. Важното е да получите представа за тази част от отговора на литературен въпрос. Реторичен въпрос и обръщение Но кажи какво да правя ?Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. -отговор на литературен въпрос на прощаване изборът на бунтовника

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   13.10.2021 в 22:37 Славейко:
   Той трябва да се бие, за да възвърне потъпканото достойнство на близките си, а и на целия български народ.

  Закотвен

  Хареса ми го